عسل زنده چیست؟
عسلی است که مانند انسان زنده است و نسبت به گرما و سرما از خود واکنش نشان میدهد. همانگونه که انسان در برابر گرما دچار انبساط (باز شدگی) در عروق خونی محیطی میشود و خود را رها میکند و بالعکس در برابر سرما اندامهای خود را جمع کرده و به تنه خود نزدیک میکند و عروق خونی محیطیاش دچار انقباض میشود، عسل زنده نیز در برابر گرما خود را رها کرده و منبسط میشود و نسبت به شدت گرما رقیق و رقیقتر میشود.
عسل زنده در برابر سرما منقبض میشود و نهایتاً رُس بسته و مانند کره میشود که اشتباهاً به آن شکرک میگویند و در واقع شکرک زدن عسل در هوای سرد نشانه زنده بودن است. بسته به گیاه تغذیه شده توسط زنبور عسل، سرعت رس بستن عسلها در سرما متفاوت است.
این خاصیت در عسلهای صنعتی مرده که در هتلها ، رستورانها ، سوپرمارکتها و مکانهای مشابه عرضه میشود وجود ندارد، چرا که این عسلها با آتش مستقیم به دیگهای مخصوص عسل بدون آب در کارخانهها کاملاً کشته شده و به عسل مرده تبدیل میشوند، از طرفی اکثر آنها تهیه شده توسط مواد دیگر همچون شکر ، نبات و… است.
خواص عسل
عسل خواص بی شماری دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کمک به درمان فشار خون
تقویت سیستم ایمنی بدن
تسریع در معالجه
تثبیت کلسیم استخوان
تقویت قوای مغزی و فکری
تقویت و افزایش قوای جسمی و جنسی
درمان ناراحتی های طحال
دفع نفخ
بهبود هضم و جذب غذا و کماشتهایی
کمک به درمان مشکلات رودهای مزمن و عفونی
کمک به درمان ناراحتیهای کبد
ازبین بردن عفونت های بدن
مسکّن زخمها و سوختگیها
آرامشبخش
شادابی و سلامت پوست
درمان آکنه
درمان سرفه، آلرژی و حساسیت
کمک به مبارزه با سرطان و پیشگیری از آن
خاصیت کشندگی باکتری و ویروس
ایجاد مقاومت در برابر کوفتگیها
درمان سردمزاجی
کمک به درمان کمخونی
جلوگیری از پیری زودرس
و …
برای کودکان زیر ۱۲ ماه توصیه نشده است. در این مورد با پزشک خود مشورت نمایید.